top of page
Andra
Andra met haar kroost

OVER KENNEL
V. ROMAR'S ZEVENSPRONG 

Welkom op onze website over het authentieke, zeldzame en prachtige ras "de Oostenrijkse Pinscher"!

Naast fokker ben ik gecertificeerd Kynologisch Instructeur, aangesloten bij de SPPD (het kwaliteitslabel voor de dierenprofessional). Op de hondenschool ben ik actief met verschillende disciplines, waaronder Puppy- en Jongehondenlessen, Gedrag en Gehoorzaamheid (G&G), Funlessen, Hoopers, en Rally-O.

Ik ben gespecialiseerd in onder andere "van geboorte tot mee naar huis", Kind en Hond, en ben gecertificeerd om puppy's te testen bij fokkers. Tevens ben ik een gediplomeerd hondentrimmer.

Wij staan altijd voor u klaar voor vragen en advies, ook nadat de hond naar zijn nieuwe gezin is gegaan. Uw vertrouwen en de welzijn van de hond staan bij ons voorop!

Bij onze kennel staat het karakter en de gezondheid van de pups altijd centraal. Wij streven ernaar om onze pups een stevige sociale basis mee te geven, zodat ze als fijne en evenwichtige honden naar hun nieuwe eigenaren kunnen gaan. Wij fokken niet op basis van kleur of vachtlengte; voor ons is het belangrijk dat de hond past bij de nieuwe familie. In goed overleg zorgen we ervoor dat het karakter van de pup en de wensen van de familie goed bij elkaar aansluiten. Dit vinden wij het allerbelangrijkste.

Onze pups worden geboren in de woonkamer, waar ze de eerste 8 weken van hun leven doorbrengen. Ze groeien op in een huiselijke omgeving en kunnen dan, op 8 weken leeftijd, uitvliegen naar hun nieuwe thuis. Uiteraard kun je ook na de komst van je pup altijd bij ons terecht voor vragen, advies en tips, en horen we graag de mooiste avonturen met jullie maatje.

Oostenrijkse Pinscher pup

OVER ONS

Wij wonen in een landelijk gelegen klein dorpje in de "Kop van Overijssel" daar waar de drie provincies Friesland, Overijssel en Drenthe bij elkaar komen. 

Ik heb in 1999 heb ik mijn eerste nestje pups gefokt. Een kruising Bichon Frise. De kinderen waren nog klein maar wat was dit leuk!Ik wilde hier meer van weten want ik wilde dat ook goed doen. 

Ik kwam uit bij de Berner Sennen hond en zocht lang naar de juiste lijn en het oude type sprak mij enorm aan.

Helaas door de vele gezondsproblemen van dit ras zijn we daarmee gestopt.  Maar stoppen met het verantwoord fokken van honden wilde ik niet. We kwamen bij de Oostenrijkse Pinscher uit en Andra (schofthoogte 41 cm) deed haar intrede in 2016. Wat een geweldig leuk ras. Leergierig en makkelijk te trainen. Later kwam er een  kruising Grote Poedel (2020) op ons pad. Ook erg leuk maar soms een ongeleid projectiel qua enthousiasme. Ze is erg leuk om mee te trainen.  De poedel is opgeleid via Bultersmekke Assistentie Dogs en is hiermee een officiële geaccrediteerde ADL-hond die soms goed van pas komt in huis. Uit het laatste nest van Andra hebben we een pup aangehouden. Lou is een mooi langharig meisje en is geboren in april 2024. Zij is inmiddels getest op ruim 240 erfelijke aandoeningen en allen is Lou vrij van, inteelt is onder de 10% gewenst en Lou zit op 2% wat uiteraard prachtig is. Verder is ze drager van het gen van zowel langharig- als kortharige vachten bij eventuele nakomelingen en alle kleuren van bruin tot zwart en wit.  Dit bepaald natuurlijk ook keuze voor welke reu hierbij past en geschikt is. We zijn al enige tijd aan het rondkijken wat het beste past bij haar. Eerst moet er nog HD geröntgend worden en Patella Luxatie (Losse knieën) En is ze nu nog te jong om puppy te mogen krijgen. Wordt vervolgt...

Ik ben naast fokker ook gediplomeerd hondentrimster en gediplomeerd kynologisch instructeur behaald bij O&O. Ik ben geaccrediteerd bij de SPPD. (Het kwaliteitslabel voor de dierenprofessional)  Ik geef al jarenlang met veel plezier les bij een

hondenschool in diverse disciplines. Uiteraard volg ik geregeld bijscholing. Workshops, webinars, gespecialiseerde opleidingen en cursussen om zo goed als mogelijk 'up to date' te blijven in de hondenwereld. Ook ben ik gecertificeerd puppy-tester om puppynesten rond de 6 weken te testen zodat de fokker een keuze kan maken naar aanleiding van een test met rapport, welke pup er het beste bij welk gezin geplaatst kan worden. 

Af en toe bezoek ik hondenshows maar ook andere hondenscholen in binnen en/of buitenland als we in de buurt zijn. Mooi om te zien hoe anderen les geven en leer ik ook weer van.

Verder bezoek ik basisscholen en geef ik 'Snuffel College' groep 1 & 2 om kinderen te vertellen hoe met een hond om te gaan en zo veilig mogelijk voor kind en hond.  

De laatste jaren zijn er gelukkig mooie stappen gemaakt om honden beter te begeleiden en te begrijpen. En dan vooral datgene positief te bekrachtigen wat we wél willen zien bij ze.

De band tussen hond en baas is tenslotte echt het allerbelangrijkste. 

PUPPY'S!

Gezondheid, karakter én een goede basis de eerste acht weken,

komt bij ons op de eerste plaats. 

Bij mijn collega-fokker Anja Bredie van Kennel Huize OPI zijn in februari 2025 prachtige pups geboren. Zij groeien op in de huiskamer waar ze uiteraard ook slapen. De pups mogen eind maart weg en worden pas verdeeld na 6 weken omdat zij ook de karakters en de match met het nieuwe gezin belangrijker vindt dan een kleurtje.  

Er is nog 1 reutje beschikbaar.  

Heef je Interesse ? Stuur Anja een e-mail voor meer informatie over dit leuke ras!

Unknown-3.jpeg

 Als Lou (kennelnaam Holy Moly) alle testen goed doorstaat en zij er klaar voor is, verwachten wij mogelijk in de tweede helft van 2025 een nestje met haar. Heb je interesse in een pup van Lou? Neem dan contact met ons op om je vrijblijvend in te schrijven op de geïnteresseerdenlijst. Wij zoeken voor onze pups betrokken en liefdevolle eigenaren die zich verdiepen in het ras en de opvoeding van een OPI. Meer informatie over de ouders, het verwachte nestje en onze werkwijze delen we graag in een gesprek.

Wij leven samen met onze honden in huis en dat geldt uiteraard ook voor de pups. Ze worden hier geboren en blijven ook acht weken in onze woonkamer en tuin, totdat ze naar hun nieuwe families gaan. Tijdens deze periode groeien ze op in een huiselijke omgeving, omringd door onze kinderen, kleinkinderen en ander bezoek. Bijna dagelijks komen zij langs om te helpen met de verzorging en natuurlijk om met de pups te knuffelen, waarbij ze wennen aan alledaagse geluiden en prikkels. Dit gebeurt altijd op een manier die goed is voor de pups. Er is dan ook altijd iemand aanwezig om voor ze te zorgen, want het zijn tenslotte nog "baby's".

Daarnaast beginnen we al met de eerste stappen van de zindelijkheidstraining. Dit betekent dat plasjes en poepjes direct worden opgeruimd en dat de pups overdag regelmatig naar buiten gaan, bijvoorbeeld na het spelen, wakker worden of na het eten. Doordat ze leren om hun nest schoon te houden, krijgen we vaak van nieuwe eigenaren terug dat dit in hun nieuwe huis ook goed gaat. Het is wel belangrijk om dit consequent voort te blijven zetten.

Vanaf zes weken maken de pups hun eerste uitstapjes, als ze gevaccineerd zijn. Zo bezoeken we een puppy playground, wat ze erg leuk vinden. Ze staan er nog zo open voor tot 12 weken want dan begint de volgende fase waarin alles best spannend kan zijn. Het is daarbij belangrijk dat ze nog niet op uitlaatplaatsen voor honden komen, om besmetting met ziektes via uitwerpselen te voorkomen. Na hun tweede vaccinatie, rond negen weken, zijn ze beter beschermd. We laten ze ook wennen aan verschillende prikkels zoals vuurwerk (via YouTube-geluiden), rook en lichtflitsen. Daarnaast ervaren ze het verkeer dat langs onze tuin rijdt, zoals vrachtwagens, tractors, paarden, fietsers en wandelaars met soms hun honden. Dit alles gebeurt veilig, onder toezicht van hun moeder en ons.

We nemen de pups soms mee naar het (tuin)centrum op gepaste afstand en naar de hondenschool waar ik werk. Daar kunnen ze wennen aan verschillende materialen, speelgoed en attributen. Dit gebeurt altijd in een mate die ze aankunnen, zodat ze niet overprikkeld raken. Het is belangrijk dat ze leren om rustig te blijven en snel te herstellen van nieuwe indrukken, zonder te veel blootgesteld te worden. Drukke plekken zoals festivals, markten, kermissen en schoolpleinen raden we sterk af; een jonge pup hoeft hier op dit moment niets mee.

Verder begeleiden we de pups bij hun eerste opvoedkundige stappen. We leren hen bijvoorbeeld dat spelen met een dweil of schoenveters niet mag, dat ze niet op de bank mogen bij ons en dat opspringen tegen mensen wordt ontmoedigd. Dit vormt de basis waarmee de nieuwe eigenaren verder kunnen werken zodra de pup bij hen komt wonen. Ons doel is om een stevige, stabiele basis te leggen, zodat de nieuwe families een fijne en evenwichtige hond in huis krijgen.

Oostenrijkse Pinscher hondenverzekering dierenverzekering

Via onderstaande banner ontvang je bij een bestelling een leuke korting maar ook een gratis hondenfrisbee. Code is "HappyDog". Vooral de rundplaten zijn een aanrader. Voor urenlang kauwplezier. 

Oostenrijkse Pinscher kortingscode hondenonline

CONTACT OPNEMEN

Dit kan via het contactformulier rechts of een e-mailtje naar onderstaand e-mailadres.

 

Wij wonen in de Kop van Overijssel.  

Wilt u kennismaken maken?

Leuk! 

Maar maak dan een even afspraak.

romarszevensprong(AT)xs4all.nl

 

Bij interesse in een pup van ons, horen we graag wat maakt dat u voor een Oostenrijkse Pinscher kiest.

 

🐾Vertel iets over de gezinssituatie, wat zijn de leeftijden van gezinsleden onder de 14 jaar?

 

🐾Vertel iets over uw werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren bent u van huis, etc.)

 

🐾 Hoeveel uur zal de hond alleen thuis zijn en hoe vaak per week komt dit voor?

 

🐾 Vertel iets over uw woonsituatie (appartement, rijtjes woning, afgesloten tuin of open tuin, etc.)

 

🐾 Wat is uw ervaring met honden (ras, karakter, leeftijd etc.)?

 

🐾 Welke huisdieren heeft u?

BIO SENSOR PROGRAMMA

Neurologische stimulatie

 

 

Wij maken bij onze puppy's sinds enkele jaren gebruik van het “Bio Sensor” of “Superdog” programma.

Dit zijn 5 oefeningen die zorgen voor vroeg neurologische stimulatie gedurende de 3e tot de 16e levensdag van de pup.

Onder de naam “Bio Sensor” werd dit programma ontwikkeld door het Amerikaanse leger met als doel het verbeteren van de prestaties van honden met een militair doel. Later werd dit programma bij het grote publiek bekend onder de naam “Superdog” Program.

 

Gebaseerd op jaren lange research heeft het Amerikaanse leger ontdekt dat vroeg neurologische oefeningen een belangrijk blijvend effect op de hond kunnen hebben. Hun studie heeft bevestigd dat er specifieke tijdsperiodes in het leven van de hond zijn waarop neurologische stimulatie een optimaal resultaat behaald.

De eerste periode betreft de periode die begint op de derde dag en duurt tot en met de zestiende dag. Deze tijdsinterval is een periode van versnelde neurologische groei en ontwikkeling en is daarom van groot belang voor de ontwikkeling van het individu.

Het “Bio Sensor” programma is ook ontwikkeld om door middel van vroeg neurologische stimulatie de hond een superieur voordeel te geven.Het programma bestaat uit vijf oefeningen, die ontwikkeld zijn om het neurologisch systeem te stimuleren. De vijf oefeningen worden per pup gedaan in volgorde van voorkeur.

 

De handelingen doen we 1 keer per dag bestaan uit de volgende 5 oefeningen:

 

1. Buik omhoog houden: Hou de pup zo dat zijn rug in je handpalm als ene kommetje, met zijn snuitje en buik naar het plafond gericht. De pup mag tijdens deze oefening slapen of tegensputteren. Duur van stimulatie 3 tot 5 seconden.

 

2. Hoofd omhoog houden: Met twee handen wordt de pup rechtop gehouden met de handen net onder de voorpoten in de oksels met de kop omhoog en de staart recht onder het hoofd. Dit is een opwaartse positie. De tijd van stimulatie is 3 tot 5 seconden.

 

3. Hoofd naar beneden houden: Met twee handen wordt de pup stevig vastgehouden. Het hoofd wordt neerwaarts gehouden, gericht op de grond en het staartje recht erboven. Tijd van stimulatie 3 tot 5 seconden.

 

4. Tactiele stimulatie: De pup wordt wordt zachtjes tussen de voetkussentjes gekieteld met een wattenstaafje. Alle voetjes met een stimulatie tijd van 3 tot 5 seconden. Het is niet nodig om te zien dat de pup hierop reageert.

 

5. Thermale stimulatie: Gebruik een vochtige doek die een minuut of 5 is gekoeld in de koelkast. Plaats de pup op de doek met de pootjes omlaag. Beperk de pup niet in de mogelijkheid zich te bewegen. Tijd van stimulatie 3 tot 5 seconden.

 

Deze 5 oefeningen zorgen voor neurologische stimulatie De oefeningen worden slechts 1 maal per dag uitgevoerd en niet langer dan de geadviseerde periode.

Overstimulering van het neurologisch stelsel kan namelijk averechtse gevolgen hebben. De impact van de oefeningen is dat het neurologisch stelsel eerder wordt gestimuleerd dan normaal verwacht en zo krijg je stabielere pups. Het resultaat is een toegenomen capaciteit die later zal helpen het verschil te maken in de prestaties van de hond.

Deze oefeningen zijn geen vervanging voor het regelmatig vasthouden en spelen met de pup, de socialisatie en het hechtingsproces.

 

Er worden 5 voordelen waargenomen bij pups die zijn onderworpen aan het Bio Sensor Programma namelijk:

1. Betere cardio vasculaire prestaties (hartritme)

2. Sterkere hartslag

3. Sterkere adrenaline klieren

4. Meer tolerantie t.o.v. stress

5. Grotere weerstand tegen ziektes

  • Instagram

©2021 door Kennel v. Romar's Zevensprong. Met trots gemaakt met Wix.com

bottom of page