top of page
Andra

KENNEL V. ROMAR'S ZEVENSPRONG

Oostenrijkse Pinscher

Voor nét dat beetje meer

Andra met haar kroost

OVER KENNEL V. ROMAR'S ZEVENSPRONG

Welkom bij de fokker van het prachtige, maar enigszins pittige ras "de Oostenrijkse Pinscher" Geaccrediteerd kynologisch Instructeur  aangesloten bij de SPPD (hét kwaliteitslabel voor de dierenprofessional) met als specialisatie onder andere  "van geboorte tot mee naar huis", Kind en Hond en gediplomeerd hondentrimmer. Ook nog bereikbaar voor vragen en advies als de hond verkocht is.

Bij onze kennel streven we er naar om het karakter en de gezondheid van de pups voorop te stellen en ze een sociale basis mee te geven zodat we fijne honden aan de pupkopers mee kunnen geven. Fokken en keus op kleur, lengte vacht, daar doen we niet aan. Het moet passen bij de families. Dit gaat uiteraard wel in overleg wat past bij de nieuwe familie en het karakter. Dat vinden wij daarbij het belangrijkste.  

De pups worden geboren in de woonkamer en verblijven daar uiteraard totdat ze 8 weken oud zijn en mogen dan uitvliegen. Ook daarna kan je altijd terugvallen met vragen tips en voor adviezen van jullie hond en natuurlijk de mooie avonturen die jullie samen maken! 
  

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van onze kennel v. Romar's Zevensprong. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker hiervan.

P2240028.JPG

OVER ONS

Wij wonen in een landelijk gelegen klein dorpje in de "Kop van Overijssel" daar waar de drie provincies Friesland, Overijssel en Drenthe bij elkaar komen. 

Ik heb in 1999 mijn eerste nestje pups gefokt.  We hebben een Oostenrijkse pinscher (2016) en een kruising Grote Poedel (2020) ook een aantal kippen bezorgen ons veel plezier en eieren. De poedel is opgeleid door mijzelf onder begeleiding bij Bultersmekke Assistentie Dogs en is hiermee een officiële geaccrediteerde ADL-hond. 

Ik ben naast fokker ook gediplomeerd hondentrimster en gediplomeerd kynologisch instructeur behaald bij O&O. Ik ben geaccrediteerd bij de SPPD. (Het kwaliteitslabel voor de dierenprofessional)  Ik geef al jarenlang les met veel plezier bij een

hondenschool in diverse disciplines. Uiteraard volg ik geregeld bijscholing. Zoals workshops, webinars, gespecialiseerde opleidingen en cursussen om zo goed als mogelijk up to date te blijven in de hondenwereld. Ook ben ik gecertificeerd puppy-tester om nesten te testen zodat de fokker een keuze kan maken naar aanleiding van een test met rapportje, welke pup er het beste bij welk gezin geplaatst kan worden.

Af en toe bezoek ik hondenshows maar ook andere hondenscholen in binnen en/of buitenland als we in de buurt zijn. Prachtig om te zien hoe anderen les geven. 

De laatste jaren zijn er gelukkig mooie stappen gemaakt om honden beter te begeleiden en te begrijpen. En dan vooral datgene positief te bekrachtigen wat we wél willen zien bij ze.

De band tussen hond en baas is tenslotte echt het allerbelangrijkste. 

PUPPY'S!

Gezondheid, karakter én een goede basis de eerste acht weken,

komt bij ons op de eerste plaats. 

Dekmelding Angus x Andra
Unknown.jpeg

Inmiddels heeft er een date plaats gevonden tussen deze geliefden. 

 

Vader: Angus og von Dellingerburg x Andra 

Angus en Andra zijn op 18 april 2024 de trotse ouders geworden van 6 prachtige puppy's. Moeder en puppy's maken het goed.   

Wij leven in huis met onze honden. Uiteraard zo ook met de pups. Hier in huis worden ze geboren en en blijven ook in de woonkamer en tuin totdat ze naar hun nieuwe familie toe gaan. Samen met onze kinderen, kleinkinderen en ander bezoek, groeien de pups op. Bijna dagelijks komen zij langs om te helpen met de verzorging en uiteraard wordt er genoeg geknuffeld met de daarbij behorende huiselijke geluiden gemaakt. Dit naar gelang dit goed is voor de pups. Altijd is er iemand aanwezig bij de pups. We hebben tenslotte "baby's" in huis. Ook zijn we bezig met de eerste stapjes van zindelijk maken van de pups wat inhoud dat plasjes en poepjes direct opgeruimd worden en ze elke keer overdag naar buiten gaan als ze gespeeld hebben, net wakker zijn, net gegeten hebben etc, om daar hun behoefte te doen. Een schoon nest willen de pups dan zo min mogelijk vervuilen. Dit werpt vaak vruchten af maar is het wel belangrijk dit consequent voort te zetten bij hun nieuwe familie. Ook worden er vanaf 6 weken geregeld uitstapjes gemaakt als de pups zijn ingeënt. Wel belangrijk dat ze nog niet op honden uitlaatplaatsen komen in verband met eventuele besmetting van ziektes door de uitwerpselen van andere honden. Na hun tweede inenting met 9 weken zijn ze beter beschermd.  Ook laten we ze kennis maken met bijvoorbeeld vuurwerk, rook en lichtflitsen, verkeer wat langs onze tuin rijd waar de pups ook zijn zoals dagelijks vrachtauto, tractor, paarden, fietsers en wandelaars  waar de pups alles van meekrijgen. Veilig met hun moeder onder toeziend oog van ons. Verder proberen we het centrum in te gaan op gepaste afstand, mee naar de hondenschool waar ik werk en gebruik kan maken van het de daar aanwezige materialen en uiteraard verschillend speelgoed en attributen waar ze kennis mee maken thuis. Dit ook in beperkte mate en wat de pups aankunnen op gepaste afstand. Het is de bedoeling dat ze juist niet reageren en eventueel snel herstellen maar zeker niet teveel invloeden krijgen want het moet wel goed verwerk kunnen worden. Festivals, markten, kermissen, schoolpleinen etc. bezoeken raden wij zeker niet aan. Een pup kan daar echt niets mee.

We zijn altijd aanwezig stoppen op tijd het (voor hun) spel, als ze met de dweil of veters van de schoenen willen spelen, ze gaan niet alleen op de bank en ook met opspringen tegen mensen aan wordt al rekening gehouden. Dat zijn de eerste opvoedkundige stappen waar de nieuwe eigenaren verder mee aan de gang kunnen als ze bij hen komen te wonen. Zo hopen we een aardige basis te leggen voor de pups zodat de nieuwe families een fijne stabiele hond krijgen. 

800x250 – Hond.png

Via onderstaande banner ontvang je bij een bestelling een leuke korting maar ook een gratis hondenfrisbee. Code is "HappyDog". Vooral de rundplaten zijn een aanrader. Voor urenlang kauwplezier. 

billboard-970x250-1.jpg.webp

CONTACT OPNEMEN

Wij wonen in de Kop van Overijssel.  Bezoek alleen op afspraak

romarszevensprong(AT)xs4all.nl

BIO SENSOR PROGRAMMA

Neurologische stimulatie

 

 

Wij maken bij onze puppy's sinds enkele jaren gebruik van het “Bio Sensor” of “Superdog” programma.

Dit zijn 5 oefeningen die zorgen voor vroeg neurologische stimulatie gedurende de 3e tot de 16e levensdag van de pup.

Onder de naam “Bio Sensor” werd dit programma ontwikkeld door het Amerikaanse leger met als doel het verbeteren van de prestaties van honden met een militair doel. Later werd dit programma bij het grote publiek bekend onder de naam “Superdog” Program.

 

Gebaseerd op jaren lange research heeft het Amerikaanse leger ontdekt dat vroeg neurologische oefeningen een belangrijk blijvend effect op de hond kunnen hebben. Hun studie heeft bevestigd dat er specifieke tijdsperiodes in het leven van de hond zijn waarop neurologische stimulatie een optimaal resultaat behaald.

De eerste periode betreft de periode die begint op de derde dag en duurt tot en met de zestiende dag. Deze tijdsinterval is een periode van versnelde neurologische groei en ontwikkeling en is daarom van groot belang voor de ontwikkeling van het individu.

Het “Bio Sensor” programma is ook ontwikkeld om door middel van vroeg neurologische stimulatie de hond een superieur voordeel te geven.Het programma bestaat uit vijf oefeningen, die ontwikkeld zijn om het neurologisch systeem te stimuleren. De vijf oefeningen worden per pup gedaan in volgorde van voorkeur.

 

De handelingen doen we 1 keer per dag bestaan uit de volgende 5 oefeningen:

 

1. Buik omhoog houden: Hou de pup zo dat zijn rug in je handpalm als ene kommetje, met zijn snuitje en buik naar het plafond gericht. De pup mag tijdens deze oefening slapen of tegensputteren. Duur van stimulatie 3 tot 5 seconden.

 

2. Hoofd omhoog houden: Met twee handen wordt de pup rechtop gehouden met de handen net onder de voorpoten in de oksels met de kop omhoog en de staart recht onder het hoofd. Dit is een opwaartse positie. De tijd van stimulatie is 3 tot 5 seconden.

 

3. Hoofd naar beneden houden: Met twee handen wordt de pup stevig vastgehouden. Het hoofd wordt neerwaarts gehouden, gericht op de grond en het staartje recht erboven. Tijd van stimulatie 3 tot 5 seconden.

 

4. Tactiele stimulatie: De pup wordt wordt zachtjes tussen de voetkussentjes gekieteld met een wattenstaafje. Alle voetjes met een stimulatie tijd van 3 tot 5 seconden. Het is niet nodig om te zien dat de pup hierop reageert.

 

5. Thermale stimulatie: Gebruik een vochtige doek die een minuut of 5 is gekoeld in de koelkast. Plaats de pup op de doek met de pootjes omlaag. Beperk de pup niet in de mogelijkheid zich te bewegen. Tijd van stimulatie 3 tot 5 seconden.

 

Deze 5 oefeningen zorgen voor neurologische stimulatie De oefeningen worden slechts 1 maal per dag uitgevoerd en niet langer dan de geadviseerde periode.

Overstimulering van het neurologisch stelsel kan namelijk averechtse gevolgen hebben. De impact van de oefeningen is dat het neurologisch stelsel eerder wordt gestimuleerd dan normaal verwacht en zo krijg je stabielere pups. Het resultaat is een toegenomen capaciteit die later zal helpen het verschil te maken in de prestaties van de hond.

Deze oefeningen zijn geen vervanging voor het regelmatig vasthouden en spelen met de pup, de socialisatie en het hechtingsproces.

 

Er worden 5 voordelen waargenomen bij pups die zijn onderworpen aan het Bio Sensor Programma namelijk:

1. Betere cardio vasculaire prestaties (hartritme)

2. Sterkere hartslag

3. Sterkere adrenaline klieren

4. Meer tolerantie t.o.v. stress

5. Grotere weerstand tegen ziektes

bottom of page