top of page
Andra

KENNEL V. ROMAR'S ZEVENSPRONG

Oostenrijkse Pinscher

Voor nét dat beetje meer

Home: Welkom
Andra met haar kroost

OVER KENNEL V. ROMAR'S ZEVENSPRONG

Fokker van het prachtige, maar enigszins pittige ras "de Oostenrijkse Pinscher, geacrediteerde kynologisch instructeur en voormalig gediplomeerd hondentrimmer

Bij onze kennel streven we er naar om het karakter en de gezondheid van de pups voorop te stellen en ze een sociale basis mee te geven zodat we fijne honden aan de pupkopers mee kunnen geven. Fokken en keus op kleur, lengte vacht, daar doen we niet aan. Het moet passen bij de families. Dit gaat uiteraard wel in overleg wat past bij de nieuwe familie en het karakter. Dat vinden wij daarbij het belangrijkste.  

De pups worden geboren in de woonkamer en verblijven daar uiteraard totdat ze 8 weken oud zijn en mogen dan uitvliegen. Ook daarna kan je altijd terugvallen met vragen tips en voor adviezen van jullie hond en natuurlijk de mooie avonturen die jullie samen maken! 
  

Alle foto’s en teksten op deze website zijn eigendom van onze kennel v. Romar's Zevensprong. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt worden in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de maker hiervan.

Home: Over ons
P2240028.JPG

OVER ONS

Wij wonen in een landelijk klein dorpje in de "Kop van Overijssel" waar de drie provincies Friesland, Overijssel en Drenthe bij elkaar komen. 

Ik heb in 1999 mijn eerste nestje pups gefokt.  We hebben een Oostenrijkse pinscher (2016) en een kruising Grote Poedel genaamd (2020) een aantal kippen. De poedel heb ik inmiddels opgeleid tot officiële hulphond. Ze verricht diverse ADL taken voor mij en helpt me goed. Ik zou niet weten wat ik zonder haar moet.  

Ik ben naast voormalig gediplomeerd hondentrimster ook geaccrediteerd gediplomeerd kynologisch instructeur. Ik geef al jaren les met veel plezier bij een

hondenschool in diverse disciplines. Ook volg ik geregeld workshops, webinars, gespecialiseerde opleidingen en cursussen om zo goed als mogelijk up to date te blijven in de hondenwereld. Af en toe bezoek ik hondenshows maar ook andere hondenscholen in binnen en/of buitenland als we in de buurt zijn. Prachtig om te zien hoe anderen les geven. 

De laatste jaren zijn er gelukkig mooie stappen gemaakt om honden beter te begeleiden en te begrijpen. En dan vooral datgene positief te bekrachtigen wat we wél willen zien bij ze.

Home: Over mij
Home: Galerij

PUPPY'S!

Gezondheid, karakter en een goede basis de eerste achter weken, komt bij ons op de eerste plaats. 

Zo af e toe hebben we een nestje. Wil je meer informatie hierover dan kun je contact met ons opnemen. 


Wij leven in huis met onze honden. Uiteraard zo ook met de pups. Hier in huis worden ze geboren en groeien ze ook op totdat ze naar hun nieuwe familie toe gaan. Onder toeziend oog van onze kinderen en kleinkinderen groeien de pups op. Dagelijks komen zij langs om te helpen met de verzorging hen uiteraard wordt er genoeg geknuffeld.  Altijd is er iemand aanwezig bij de pups. We hebben tenslotte "baby's" in huis. Ook zijn we bezig met de eerste stapjes van zindelijk maken van de pups  wat inhoud dat plasjes en poepjes direct opgeruimd worden en ze vaak naar buiten gaan om daar hun behoefte te doen. Een schoon nest willen de pups dan zo min mogelijk vervuilen. Dit werpt vaak vruchten af maar is het wel een schone taak dit consequent door te zetten bij hun nieuwe familie. Ook worden er vanaf 6 weken geregeld uitstapjes gemaakt als de pups zijn ingeënt. Wel belangrijk dat ze nog niet op uitlaatplaatsen komen in verband met eventuele besmetting van uitwerpselen van andere honden. Ook laten we ze kennis maken met bv vuurwerk, rook en lichtflitsen, (groot) verkeer, het centrum, verschillend speelgoed waar ze kennis mee maken. Dit ook beperkt en wat de pups aankunnen en op gepaste afstand. Het is de bedoeling dat ze juist niet reageren of snel herstellen en zeker niet overprikkeld worden. Zo hopen we een aardige basis te leggen voor de pups zodat de nieuwe families er een fijne stabiele hond krijgen. 

Meer informatie
Home: Adoptie

CONTACT OPNEMEN

Wij wonen in de Kop van Overijssel
Bezoek alleen op afspraak

romarszevensprong(AT)xs4all.nl

Bedankt voor de inzending!

Home: Neem contact op

Gele staart

Home: Beschikbare huisdieren
bottom of page